Mill Hill Road, London

Ground floor rear extension in a Conservation Area

Ampliamento al piano terra di una casa in Conservation Area

Design stage: Completed
Year: 2019
Client: Private

Project Description (ENG)

Mill Hill Park conservation area is in Acton, and it features Victorian houses of particular heritage value. The clients wanted to achieve an extra bedroom and we achieved that through a successful planning application and worksite administration. We reshuffled the layout by transforming the former living room into a new bedroom, and by creating a combined kitchen / living area in the extended part. The daylight is maximised thanks to the installation of a large skylight.

Descrizione del progetto (IT)

Mill Hill Park e’ una Conservation Area sita in Acton, ed e’ caratterizzata da villette a schiera di epoca vittoriana di valore storico rilevante. I clienti volevano ottenere una camea in piu’. Il loro desiderio e’ stato esaudito attraverso l’approvazione di una planning application e direzione dei lavori di cantiere. Abbiamo riconfigurato la planimetria trasformando il soggiorno esistente in una camera, e costruendo un nuovo open space soggiorno/cucina nel volume ampliato. L’ingresso di luce diurna e’ massimizzato grazie all’installazione di un grande lucernario.